Preskoči na glavni sadržaj

Najavljeno 10. izdanje Revije amaterskog filma

U srijedu, 13. travnja, na konferenciji za novinare najavljeno je 10. izdanje Revije amaterskog filma (RAF). U sedam dana trajanja u sklopu glavnog programa bit će prikazano gotovo 200 filmova podijeljenih u 4 kategorije: RAF kratkiši, Srednji metar, Dugi metar i Kids&Teens.

Festival započinje u nedjelju, 17. travnja programom The best of RAF 2010., a službeno otvorenje najavljeno je za ponedjeljak, 18. travnja. u 20 sati. Organizatori ističu i posebnu programsku kategoriju RAF preporuča svakim danom u 20 sati.

Uz standardni glavni festivalski program tu je i OFF program. Tako RAF ove godine donosi program RAF-ovci su odrasli u sklopu kojeg će biti prikazan igrani film Etida Luke Hrgovića kao i Making of... istog filma, potom studentski rad Dokumentarni film Igora Bezinovića, dokumentarce Kelti i Bojan Đure Gavrana, Tjeskoba Damira Čučića te eksperimantalni film autorskog tandema Ivan Ramljak i Marko Škobalj In Utero.

U sklopu programa Studentarija bit će prikazani studentski radovi proslavljenih filmskih autora Larsa von Triera, Jiříja Menzela, Andreja Wayde i Thomasa Vinterberga, a kao posebnu zanimljivost organizatori ističu program prvih snimaka, kadrova i filmova snimljenih na području bivše Jugoslavije - radova dr. Karela Grossmana iz Slovenije, Antona Valića iz BiH, braće Manaki iz Makedonije, Čiča Ilije Stanojevića iz Srbije te Josipa Karamana i Josipa Halle iz Hrvatske.

RAF završava u subotu, 23. travnja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.