Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade Schmidtu i Bitorajcu za Ljudoždera vegetarijanca

Redatelj Ljudoždera vegetarijanca Branko Schmidt osvojio je Srebrnog delfina za najbolju režiju na upravo završenom, 28. izdanju Festroije, Međunarodnog filmskog festivala u Setubalu (Portugal).

Hrvatska manjinska koprodukcija Parada Srđana Dragojevića osvojila je Nagradu publike i Zlatnog delfina za najbolji film, a Laku noć, gospođice Metoda Peveca (koprodukcija Slovenije i Hrvatske) nagradu FIPRESCI.

U suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Festroia je ove godine posebnim programom Homage to Croatian Cinematography stavila naglasak na hrvatsku kinematografiju te je tom prigodom na ceremoniji otvaranja ravnatelju HAVC-a Hrvoju Hribaru uručen Kristalni delfin, a glumcu Radi Šerbedžiji Zlatni delfin za životno djelo.  Fotografije s dodjele nagrada Festroije mogu se pogledati ovdje.

Rene Bitorajac osvojio je nagradu za najbolju glavnu ulogu u filmu Ljudožder vegetarijanac na Fantastic Festu koji se održavao u Austinu (Texas, SAD) od 20. – 27. rujna 2012. Fantastic Fest najveći je žanrovski festival u SAD-u, specijaliziran za horor, fantastiku i znanstvenu fantastiku.

Prethodnih godina ugostio je svjetske premijere filmova Bit će krvi P. T. Andersona, Apocalypto Mela Gibsona, Zombieland Rubena Fleischera i goste kao što su George Romero, Mel Gibson, Bill Murray, Dolph Lundgren, Jemaine Clement, Paul Rudd, Bill Pullman, Paul Thomas Anderson, Kevin Smith, Jon Favreau i Darren Aronofsky.

Naslovne fotografije: Ljudožder vegetarijanac; Parada; Laku noć, gospođice

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.