Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade hrvatskim projektima na industrijskom dijelu AJB DOC-a

U ponedjeljak, 11. rujna, završilo je drugo izdanje Al Jazeera Documentary Industry Days - industrijskog dijela Festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC). U sklopu koprodukcijske platforme Balkan Stars predstavila su se tri hrvatska dokumentarna projekta koja su osvojila i nagrade. 

Projekt Još jedan film o ratu, ocu i domu autora Damira Markovine i producentice Tamare Babun (Wolfgang&Dolly) osvojio je čak tri nagrade:

  • Balkan Stars - nagradu za koprodukciju koju dodjeljuje Al Jazeera Balkans (5.000 eura)
  • Nagrada Balkanska zvijezda / Balkan Star Filmskog centra Crne gore (5.000 eura)
  • Nagrada MIA - sudjelovanje na MIA koprodukcijskom sajmu i pitching forumu

Projekt Kontraadmiral autora Mladena Ivanovića i producenata Olivera Sertića (Restart, Hrvatska) i Ivana Đurovića (Artikulacija Film, Crna Gora) osvojio je nagradu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, kojom je izravno pozvan da sudjeluje u pitchingu na industrijskom dijelu festivala. 

Projekt Cordon autora Antona Mezulića i producenta Olivera Sertića (Restart) osvojio je TV nagradu Hrvatske radiotelevizije (HRT) u vrijednosti od 5.000 eura. Koproducent projekta je francuska kuća Cinephage Productions. 

Osim tri spomenuta nagrađena projekta koja su predstavljena u sklopu regionalne i međunarodne koprodukcijske platforme Balkan Stars, na Al Jazeera Documentary Industry Days sudjelovao je i hrvatsko-talijanski projekt Con 24000 baci (Marinis Media) Alessija Bozzera i Ivane Marinić Kragić i to u sklopu platforme Main Pitch, namijenjene nazavisnim filmskim autorima i produkcijskim kućama s projektima u ranoj fazi razvoja. 

Popis svih nagrađenih projekata možete pronaći na ovoj poveznici

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) u utorak, 12. rujna zatvara dugometražni dokumentarni film Istražitelj Viktora Portela, koji je realiziran u produkciji češke kuće Frame Film (producentica je Hana Blaha Šilarová), u koprodukciji s hrvatskim Restartom (koproducenti su Oliver Sertić i Vanja Jambrović). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.