Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade hrvatskim filmašima u Prištini

Na šestom izdanju PriFesta u Prištini dvije su nagrade otišle mladim hrvatskim filmašima – Nevio Marasović najbolji je balkanski redatelj, za Vis-À-Vis, a Tanja Golić osvojila je posebno priznanje za scenarij filma Slučajno.
 

Vis-À-Vis je konkurirao u programu Honey and Blood (Med i krv) u kojem se prikazuju najnovija dugometražna igrana ostvarenja zemalja Balkana. Nagradu za najbolji film u toj selekciji osvojio je srpski film Neposlušni redateljice i scenaristice Mine Djukic.

Tanja Golić nagrađena je u srednjometražnom programu za scenarij filma Slučajno, ljubavnu dramu s Lanom Barić i Krešimirom Mikićem koja se odvija u šetnji Rijekom.

U glavnoj, europskoj, konkurenciji festivala nagradom Zlatna boginja ovjenčan je britanski Sebični div autorice Clio Barnard.

PriFest, međunarodni filmski festival u Prištini, pokrenut je 2009. s ciljem povezivanja kulture najmlađe europske države s međunarodnom publikom. Šesto izdanje održavalo se od 24. travnja do 1. svibnja. Više o festivalu i nagrađenim filmovima možete pronaći na službenim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.