Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade filmu Ona koja mjeri u Španjolskoj i SAD-u

Nagrada za najbolji animirani film na festivalu u Aspenu je dvanaesta nagrada koju je dosad osvojio film Ona koja mjeri prikazan dosad na više od 70 festivala širom svijeta.

Animirani film Ona koja mjeri autora Veljka Popovića osvojio je nagradu za najbolji animirani film na Aspen Shortsfestu, održanom od 1. do 5. travnja u Aspenu u SAD-u.


Aspen Shortsfest smatra se jednim od najuglednijih sjevernoameričkih festivala kratkometražnog filma, a filmovi nagrađeni u četiri festivalske kategorije automatski mogu biti kvalificirani za nagradu Oscar.  Ove godine je u konkurenciji festivala u Aspenu prikazano oko 60 filmova iz više od 20 zemalja.

Nagradi u Aspendu prethodila je nagrada METROPOLIS na audiovizualnom festivalu ZEMOS98 koji je održan u Sevilli od 22. do 28.3.2009. Riječ je o nagradi koju dodjeljuje španjolska javna televizija TVE, pa će tako film"Ona koja mjeri" uz druge ovogodišnje dobitnike nagrade biti prikazan na drugom programu TVE u u sklopu tjedne emisije za kulturu i suvremenu umjetnost "Metropolis".  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.