Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada Stricu na Fantastic Festu u Teksasu

Na ovogodišnjem izdanju festivala Fantastic Fest film Stric, redatelja Davida Kapca i Andrije Mardešića osvojio je nagradu za najbolju režiju u sklopu programa Next Wave Features. Fantastic Fest je najveći žanrovski festival u SAD-u te se fokusira na žanrovske filmove poput horora, znanstvene fantastike, fantastike i akcijskih filmova. 

Osim toga, Stric je nedavno prikazan na Međunarodnom filmskog festivalu u Strasbourgu, a početkom listopada očekuje ga španjolska premijera na Međunarodnom festivalu fantastičnog filma Katalonije - Sitges Festivalu. 

Fantastic Fest u Austinu (Teksas, SAD) održavao se od 21. do 28. rujna, a osim redovnih projekcija filmova iz cijeloga svijeta, publika je imala priliku premijerno pogledati neke od dugoočekivanih nadolazećih žanrovskih filmova poput Dogman Luca Bessona, Saltburn Emeralda Fennella i Dream Scenario Kristoffera Borglija.

Nakon što je Stric imao svjetsku premijeru na festivalu u Karlovim Varima i osvojio Posebno priznanje programa Proxima, nastavio je svoj put na međunarodnim festivalima. Do sada, film je prikupio ukupno 15 nagrada s 38 festivala. Neke od istaknutih nagrada uključuju nagradu za najbolji dugometražni film na Festivalu horor filma u Santiagu (Santiago Horor Film Festival), nagradu za najbolje umjetničko ostvarenje na festivalu KineNova u Skopju te dvije Zlatne arene na Pulskom filmskom festivalu (najbolji scenarij - Andrija Mardešić, David Kapac; najbolja kostimografija - Ana Savić Gecan).

Redatelji i scenaristi filma su Andrija Mardešić i David Kapac, a producenti su Ivan Kelava i Tomislav Vujić. Uloge u filmu nose Predrag Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan, Roko Sikavica i Kaja Šišmanović.

Stric je nastao u produkciji Eclectice, u suradnji s tvrtkom Sense Production iz Beograda. Koproducent je Milan Stojanović. Film su financijski podržali Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Srbije i Hrvatska radiotelevizija.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.