Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada projektu Studija Dim na Cinekid JCM u Amsterdamu

Televizijska serija u razvoju Let's Play a Story u produkciji Studija dim osvojila je Nagradu za najbolji projekt na upravo završenom Junior Co-production Marketu koji se održao u okviru festivala dječjeg filma Cinekid u Amsterdamu. Riječ je o animiranoj igranoj TV seriji za predškolarce koju su predstavile producentica Darija Kulenović Gudan i autorica/redateljica Marina Andree Škop.

Razvoj ove televizijske serije podržao je i HAVC na prethodnom natječaju za razvoj televizijskih projekata, a Let's Play a Story je početkom listopada uspješno predstavljena na Cartoon forumu u Toulouseu (Francuska), vodećem europskom pitching forumu za animirane TV serije. Ova serija je namjenjena djeci od 3 do 6 godina, a zasniva se na ideji da svako dijete može postati pripovjedač. Nadogradnja je ideje koju je UNICEF propagirao prošle godine s kampanjom "Čitaj mi", a koja je promovirala naviku čitanja i pripovijedanja djeci od rođenja. Osim svog zabavnog karaktera, pripovijedanje educira djecu, razvija njihovu imaginaciju te osigurava njihov duhovni i društveni napredak. No, ova serija ide korak dalje od toga, pa osim što djecu uči slušati i razumijeti priče, ohrabruje ih i da ih kroz igru nauče pričati. 

Projekt je osmislila i režirat će ga Marina Andree Škop, scenarij potpisuje Pavlica Bajsić, ilustratorica je Srđana Modrinič, direktor fotografije Filip Tot, a glavni animator Alen Vuković. U najavi za seriju glume Dijana Vidušin i Roko Duplančić. Producentica serije je Darija Kulenović Gudan iz Studija dim.

Inače, Cinekid za profesionalce je petodnevni događaj koji se održava tijekom dječjeg filmskog festivala Cinekid u Amsterdamu, a koji okuplja TV kupce, prikazivače, producente, autore, distributere, prodajne agente i novinare s fokusom na dječje teme. U okviru industrijskog programa Cinekid za profesionalce održava se i tradicionalni Junior Co-production Market na kojem je ove godine predstavljeno 30 novih i inovativnih projekata u razvoju za djecu i mlade (13 filmova, 10 TV serija i 7 transmedijskih projekata).

Najavni teaser pogledajte na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.