Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada Noćnim brodovima na koprodukcijskom marketu u Cottbusu

Najnoviji filmski projekt, dugometražni igrani film Igora Mirkovića Noćni brodovi, čije se snimanje priprema u produkciji Studija dim iz Zagreba, na danas završenom 11. izdanju koprodukcijskog marketa Connecting Cottbus u Cottbusu, Njemačka, osvojio je Nagradu CoCo Best Pitch za najbolju prezentaciju projekta kao i novčanu nagradu za razvoj scenarija u iznosu od 3000 eura.

Producentica filma Darija Kulenović Gudan te redatelj i scenarist Igor Mirković predstavili su svoj projekt na temelju scenarija filmskim profesionalcima u utrci s ostalih 13 odabranih projekata iz 12 zemalja Istočne i Srednje Europe. Novčanu nagradu dodjeljuje austrijska distributerska kuća EastWest iz Beča specijalazirana za distribuciju europskog i svjetskog nezavisnog filma.

Connecting Cottbus održava se svake godine u studenom, u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cottbusu, Njemačka.

Scenarij za Noćne brodove Mirković je napisao zajedno s Elvisom Bošnjakom, a prema najavama producenta, film bi krenuo u snimanje početkom 2010. godine. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.