Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada Kinu Lika u Aleksandriji

Film Kino Lika redatelja Dalibora Matanića nagrađen je nagradom za najbolju režiju na jubilarnom, dvadeset i petom po redu Alexandria International Film Festivalu u Egiptu. Film je  prikazan je u međunarodnom natjecateljskom programu festivala koji je započeo 4. kolovoza i završio u ponedjeljak, 10. kolovoza svečanom dodjelom nagrada.

Kinu Lika je ovo peta međunarodna nagrada u nepunih godinu dana. Film je dosad prikazan u službenim programima 18 međunarodnih festivala, a nagrađen je do sada na festivalima u Italiji, Nizozemskoj, Francuskoj i Egiptu. 

Glavne su uloge u Kinu Lika odigrali Krešimir Mikić, u Puli nagrađena Areta Ćurković i Ivo Gregurević. Scenarij prema zbirci pripovjedaka Damira Karakaša potpisuju Dalibor Matanić i Milan F. Živković, a film je producirala Kinorama u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom i Portom (BiH).

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.