Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada glumcu Filipu Mayeru iz filma F20

Mladi hrvatski glumac Filip Mayer nagrađen je nagradom "Zlatni ključ" (Chiave d'Oro) za najboljeg glumca za svoju ulogu šizofrenog mladića Filipa u hrvatskom trileru F20 na netom završenom prvom izdanju Puglia međunarodnog filmskog festivala koji se od 20. do 26. srpnja 2020. održao u talijanskim gradovima Bari i Pogliano a Mare, u južnotalijanskoj regiji Puglia. 

U službenoj konkurenciji je sudjelovalo 11 dugometražnih igranih filmova iz 8 zemalja (Italije, SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Portugala, Španjolske, Hrvatske i Kosova), 18 dokumentarnih filmova te 32 kratkometražna igrana filma.

Svi ti filmovi natjecali su se za Chiavo d'Oro ili Chiavo d'Argento (Zlatni ključ ili Srebrni ključ) u svojim kategorijama. Nagradu za najbolji film osvojio je španjolski film Marš za sjećanje.

Unatoč trenutnoj situaciji, projekcije su se održavale u Vignola Cinema Teatro u Pogliano a Mare, a festival je najavljen na tiskovnim konferencijama u Bariju.

Na završnoj svečanosti u nedjelju 26. srpnja Filip Mayer prisutnima se obratio prisutnima snimljenom video izjavom u kojoj se na kombinaciji engleskog i talijanskog zahvalio festivalu na nagradi i prepoznavanju njegovog rada, posebno stoga što je mlad glumac, te je istaknuo da ova nagrada nije samo za njega već i za njegove kolege glumce i ekipu koji su mu davali podršku tijekom snimanja.

Dugometražni igrani film F20, nastao je u režiji Arsena A. Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića, i  u produkciji Filmosaurus Rex-a (producenti Arsen A. Ostojić i Hrvoje Vajić) u suradnji s kućama GripFilm, Interfilm, Cinecro i Embrio Productions međunarodnu premijeru imao je u natjecateljskom programu 22. Black Nights Film festivala u Talinu u Estoniji. Do sada je osvojio 10-ak međunarodnih nagrada, na 12-ak filmskih festivala u kojima je sudjelovao u službenim programima.

Više informacija o filmovima i nagradama potražite na službenim stranicama festivala

Naslovna fotografija: Filip Mayer u filmu F20

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.