Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada filmu Starci

Dokumentarni film Starci (Home is where my age is) mladih autorica Anje Strelec i Tomislave Jukić nastao u sklopu Restartove platforme za mlade autore – Restart Laboratorij osvojio je nagradu za najbolji kratki dokumentarni film na Tripoli Film Festivalu u Libanonu. Filmu Starci ovo je četvrta nagrada. 

Producenti filma su Vanja Jambrović, Oliver Sertić i Anja Strelec koja je, uz režiranje, film snimila i montirala. Za obradu zvuka bili su zaduženi Vlada Božić i Milan Čekić, a dizajn i grafike potpisuje Dejan Oblak

Radnja filma portretira instituciju u kojoj su pospremeljeni oni za koje nikad nemamo vremena. Starci. Naši, vaši, njihovi. Bračni par, pjesnik i udovica proživljavaju još jedan dan u Domu umirovljenika, njihovom posljednjem prebivalištu. Četiri različita pogleda na život, prevaru i smrt tjeraju da se zapitamo: Kako se nositi sa samoćom u instituciji gdje se osmrtnice redaju kao reklamni letci i tko je tu zapravo star? 

Laboratorij je program kontinuirane edukacije, tehničke i sadržajne pomoći mladim autorima u Zagrebu i Hrvatskoj, kako bi napravili svoje prve dokumentarne filmove. Uz stručno mentorstvo profesionalnih redatelja, montažera i Restartovih producenata, autori uz vlastitu ekipu samostalno prolaze kroz cijeli proces produkcije filma, od istraživanja, preko snimanja, do montaže i distribucije.

Restart Laboratorij je financiran sredstvima HAVC-a. 

Naslovna fotografija: fotografija nagrade 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.