Preskoči na glavni sadržaj

Na Šolti počelo snimanje dugometražnog igranog filma Šalša Dražena Žarkovića

Komedija s elementima horora, Šalša, redatelja Dražena Žarkovića i scenarista Zorana Lazića, Ivana Turkovića Krnjak i Maje Todorović, od 17. svibnja snima se na lokacijama na otoku Šolti, a snimanje će se odvijati i u Zagrebu. Film nastaje pod okriljem kuće Maxima Film.

Šalša je smještena usred vrelog ljeta u Hrvatskoj. Vatroslav je vječni student Mađarskog, radi kao dostavljač brze hrane i ima poslodavca koji mu ne isplaćuje plaću. Nakon što mu kolega njegovom krivicom završi u bolnici, Vatroslav se ponudi umjesto njega poći u berbu rajčica na Malu Glavu, mali dalmatinski otok, nekoć uporište jugoslavenske armije, a danas lokaciju na kojoj pro-life organizacija planira otvoriti kamp za mlade.Vatroslav će na Maloj Glavi upoznati gomilu živopisnih likova i doživjeti nezamislive stvari od kojih će morati "spašavati živu glavu" i pronaći utočište. 

U ovoj komediji s elementima horora glavnu ulogu ostvaruje Momčilo Otašević, a u sporednim su ulogama Ivana Gulin, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Snježana Sinovčić Šiškov i mnogi drugi. 

Redatelj je Dražen Žarković, a scenarij potpisuju Zoran Lazić, Ivan Turković Krnjak i Maja Todorović. Direktor fotografije je Saša Petković, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, slikarica maske Jasmina Lilić, a snimatelj zvuka je Zoran Maksimović. Producenti filma su Damir Terešak, Ana Grbac i Nikolina Vučetić Zečević, dok je koproducent Saša Petković. Film nastaje u produkciji Maxima filma iz Zagreba i u koprodukciji Nomad filma iz Banja Luke.

Šalša će se snimati na otoku Šolti i u Zagrebu sve do 15. lipnja. 

Film nastaje uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i HRT-a. 

Naslovne fotografije: snimanje filma Šalša
(autor fotografija: Domagoj Doko)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.