Preskoči na glavni sadržaj

Na Pagu završeno snimanje manjinske koprodukcije Turist

U petak, 3. rujna 2021. godine, završeno je snimanje kratkometražnog igranog filma, hrvatske manjinske koprodukcije Turist autora Luna Sevnika. Hrvatski koproducent je Udruga Sensoria. 

Film Turist, koji nastaje u produkciji slovenskog Cvinger Filma, hrvatske Udruge Sensoria, češke produkcijske kuće Pink Productions i akademije FAMU iz Praga, pet dana se snimao u mjestu Miškovići, na otoku Pagu. 

Scenarij i režiju Turista potpisuje Lun Sevnik, a direktor fotografije je Krystof Melka. Uloge u filmu nose Leon Lučev, poznati češki glumac Martin Pechlat i mladi Bruno Mihanović, za kojeg je uloga Luke u filmu bila istovremeno i prva filmska uloga.

Kratkometražni igrani projekt slovenskog redatelja Luna Sevnika bavi se odnosom između oca i sina i to u onoj specifičnoj dobi kad je roditelj izvor najvećeg srama i frustracije i kad između djece i roditelja ima najmanje razumijevanja bez obzira na količinu ljubavi. Paralelno, Sevnik se bavi i izjednačavanjem degradacije koju uslužni radnik u turizmu doživljava od tražitelja usluge - turista, s degradacijom koju doživljava prostitutka u prostituciji.

Producenti filma su Rok Biček iz Cvinger Filma, Ira Cecić i Tonči Bakotin iz Udruge Sensoria, Radovan Sibrt i Karel Poupe iz Pink Productions te Ondrej Šejnoha iz FAMU-a.

Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra kroz Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva, u kategoriji koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom

Naslovne fotografije: snimanje filma Turist
(autor fotografija: Rok Biček)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.