Preskoči na glavni sadržaj

Na Netflix dolazi triler The Weekend Away sniman u Hrvatskoj

The Weekend Away dugometražni je igrani film australske redateljice Kim Farrant koji se, uz pomoć servisnog producenta Pakt Media, u proljeće i ljeto 2021. godine snimao u Splitu, gdje se odvija i sama radnja filma. Glavnu ulogu nosi američka glumica Leighton Meester, a pojavljuje se i niz hrvatskih glumaca. Film će biti dostupan na streaming servisu Netflix od 3. ožujka. 

Film The Weekend Away u Hrvatskoj se snimao od 31. svibnja do 2. srpnja 2021. godine. Svih 26 dana snimalo se u Splitu. Na filmu je u Hrvatskoj radilo 192 filmskih djelatnika, od toga 159 hrvatskih, uz 17 pripravnika i 350 statista. Snimanje je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Film, za kojeg je objavljen i trailer, režirala je Australka Kim Farrant, a snimljen je po istoimenom romanu spisateljice Sarah Alderson, koja je i sama adaptirala scenarij. Film je nastao u produkciji kuće Weekend Away LTD, a producenti su Charles Morrison (SAD) i Ben Pugh (Velika Britanija).

Glavnu ulogu u filmu nosi Leighton Meester, koja je široj publici najpoznatija po ulozi u TV seriji Tračerica (2007. – 2012.), a uz nju glume i Christina Wolfe, Luke Norris i Ziad Bakri. Uloge u filmu ostvarili su i hrvatski glumci: Amar Bukvić, Iva Mihalić, Adrian Pezdirc, Marko Braić, Lujo Kunčević i drugi. 

The Weekend Away prati dvije prijateljice Beth (Leighton Meester) i Kate (Christina Wolfe) koje stižu na vikend odmor u Hrvatsku. Nakon što su noć zajedno provele u klubu, Beth se budi ujutro bez sjećanja na prethodnu noć, a Kateino tijelo je pronađeno u moru. Hrvatska policija sumnjiči Beth za ubojstvo, nakon čega se ona sama daje u potragu za istinom. To će je, pak, dovesti do nekih bolnih spoznaja... 

Film će na streaming servisu Netflix biti dostupan od 3. ožujka 2022. godine. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.