Preskoči na glavni sadržaj

Na kvadrat osvojio nagradu ARTE u Dresdenu

Kratkometražnom filmu Na kvadrat redatelja Radislava Jovanova Gonza dodijeljena je nagrada ARTE na 25. međunarodnom festivalu kratkometražnog filma - Filmfest Dresden na dodjeli nagrada koja se održala u subotu, 20. travnja u Njemačkoj. 

Nagradu ARTE dodjeljuje istoimena njemačko-francuska televizijska kuća koja omogućuje distribuciju filma te dodjeljuje novčanu potporu u iznosu od 6000 eura. Filmfest Dresden, festival kratkometražnog filma održavao se od 16. do 21. travnja, a film Na kvadrat prikazan je u natjecateljskom programu u konkurenciji domaćeg i stranog filma. Ovo je drugi film iz Zagrebačkih priča koji je ARTE otkupio; prošle godine to je bio Žuti mjesec Zvonimira Jurića.

Na kvadrat, dio omnibusa Zagrebačke priče vol. 2 nastao je prema scenariju Jasne Žmak, a režiju potpisuje Radislav Jovanov Gonzo, naš poznati redatelj videospotova. Film priča o dvije dvadeset-i-nešto godišnjakinje Miji i Sari koje sele u novi stan. Ali, između svih tih kutija, možda će se izgubiti i njihova ljubav. Glavne uloge igraju Judita Franković i Ivana Roščić, a film je nastao u produkciji Propeler Filma.

Ovo je druga nagrada za film Na kvadrat otkako je premijerno prikazan na Festivalu igranog filma u Puli 2012. kao dio omnibusa Zagrebačke priče vol. 2. Film je osvojio glavnu nagradu na prošlogodišnjem izdanju festivala Vox Feminae, a uvršten je u popratni program 'Komšiluk' 60. beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma Kratki metar.

Zagrebačke priče 2 mogu se pogledati u kinu Europa.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.