Preskoči na glavni sadržaj

Na Hvaru započelo snimanje dugometražnog igranog filma Visoka modna napetost

U utorak, 26. travnja 2011., na otoku Hvaru započelo je snimanje dugometražnog igranog filma Visoka modna napetost u režiji Filipa Šovagovića i prema scenariju Ivice Đikića i Roberta Perišića.

Film je satirična parafraza biblijskog motiva Noine arke, a priča započinje najtoplijeg dana ljeta kad talijanski modni dizajner Giancarlo Mazukel stiže na dalmatinski otok u pratnji svog prisnog prijatelja i 'muze' - muškog modela po imenu Teo Andreo. Modni dvojac namjerava se skrasiti na otoku, što uzrokuje pomutnju među mještanima i sraz dvaju svjetova.

Visoka modna napetost drugi je dugometražni igrani film (nakon Pušče Bistre iz 2005.) glumca, spisatelja i redatelja Filipa Šovagovića koji je odigrao preko 40 filmskih i kazališnih uloga te režirao i napisao brojne kazališne drame, prevođene i nagrađivane širom svijeta.

Neke od uloga u Visokoj modnoj napetosti igrat će Bojan i Goran Navojec, Mijo Jurišić, Mišo Mihočević, Marija Škaričić, Nataša Janjić, Inge Appelt, Miran Kurspahić i Ranko Zidarić, a u jednoj od uloga pojavit će se i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić. Snimanje bi trebalo završiti krajem lipnja.

Film producira Zona Sova iz Zagreba, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.