Preskoči na glavni sadržaj

Na HRT-u prvi put stalni termini za hrvatske igrane filmove

U okviru prvih promjena u rasporedu emitiranja na programima Hrvatske radiotelevizije (HRT) od utorka 17. siječnja u program se prvi put uvode dva stalna tjedna termina predviđena za emitiranje hrvatskih igranih filmova – nedjeljom u 20.00 na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) te utorkom u 21.00 na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).

Prvi je u nizu hrvatskih filmova nedjeljom komedija u režiji Antonija Nuića Život je truba. Film je to koji pršti humorom i optimizmom, a riječ je o pomalo ironičnome, ali suosjećajnome pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema i o vještini kojom te probleme rješavamo. Uz režiju, Antonio Nuić potpisuje i scenarij, za kameru je bio zadužen Radislav Jovanov Gonzo, montažu potpisuje Marin Juranić, producent je Boris T. Matić, koproducenti Miha Čemec, Jelena Mitrović, Srdan Golubović, Ivan Đurović i Goran Radman, a u filmu glume Bojan Navojec, Iva Babić, Zlatko Vitez, Mirela Brekalo, Goran Navojec, Filip Križan, Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Film je svjetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Varšavi 2015. godine, a nastao je u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji slovenske tvrtke Staragara, srpske Baš Čelik, Artikulacija Productiona iz Crne Gore, Hrvatske radiotelevizije (HRT) i Zagreb Film Festivala. Uz potprogram MEDIA film je podržao i Hrvatski audiovizualni centar. 

Gledatelji će u istome terminu moći vidjeti i nagrađivani dugometražni igrani film S one strane Zrinka Ogreste te komediju Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana Gorana Viteza koju je u kinima pogledalo 54.660 gledatelja. Oba filma također su podržana od strane HAVC-a.

Prvi u nizu hrvatskih filmova utorkom na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) bit će nagrađivani film Branka Schmidta Ljudožder vegetarijanac koji govori o uspješnom, ali nemoralnom i korumpiranom ginekologu (Rene Bitorajac) koji svoje ambicije ostvaruje uz pomoć zagrebačkog podzemlja. Riječ je o adaptaciji romana Ive Balenovića s kojim je redatelj Branko Schmidt surađivao i na prethodnom filmu Metastaze. Direktor fotografije je Dragan Ruljančić, a montažu potpisuju Vesna Lažeta i Hrvoje Mršić. Film podržan od strane HAVC-a na na rasporedu je u utorak 17. siječnja u 21.00 na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).

U idućim će tjednima gledatelji u istome terminu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) moći pogledati i film Pjevajte nešto ljubavno Gorana Kulenovića, Metastaze Branka Schmidta te druge proslavljene filmske naslove.

Naslovne fotografije: scene iz filmova Život je truba i Ljudožder vegetarijanac

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.