Preskoči na glavni sadržaj

Na Festivalu hrvatskog filma u Freiburgu dodijeljena nagrada publike filmu Vjerujem u anđele

Od 17. do 23. lipnja u njemačkom gradu Freiburgu održan je Hrvatski Filmfest 2010. na kojem je njemačkoj publici u tjedan dana predstavljeno 6 novijih hrvatskih dugometražnih igranih filmova. 

Tako su se na programu našli Armin Ognjena Sviličića, Crnci Zvonimira Jurića i Gorana Devića, Kenjac Antonija Nuića, Metastaze Branka Schmidta, Vjerujem u anđele Nikše Sviličića te koprodukcija Na putu Jasmile Žbanić.

Svi filmovi prikazani su u freiburgškom Friedrichsbau kinu koje je proglašeno za najbolje programsko kino Europe, a prema riječima organizatora, festival je popratilo veliko zanimanje publike. Svaki je film bio prikazan dva puta, a publika je tijekom cijelog tjedna mogla glasati za najbolji film festivala. Na koncu je Nagrada publike, jedina koju ovaj festival dodjeljuje, otišla u ruke Nikši Sviličiću i njegovom filmu Vjerujem u anđele. Tom nagradom Sviličić je po četvrti put, nakon iste nagrade osvojene na Puli te na međunarodnim festivalima u Portugalu i Rusiji, potvrdio da je miljenik publike.

Festival hrvatskog filma u Freiburgu po treći puta organiziralo je Njemačko-hrvatsko društvo Freiburg.


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.