Preskoči na glavni sadržaj

Muzej revolucije u New Yorku

Nakon osvojene nagrade za najbolji film na Festivalu dokumentarnog filma Big Sky u američkoj saveznoj državi Montana (Missoula), Muzej revolucije Srđana Keče (Restart) stigao je na repertoar kina DCTV's Firehouse Cinema u New Yorku. 

Muzej revolucije se u njujorškom kinu specijaliziranom za dokumentarne filmove prikazuje tjedan dana, od 19. do 26. svibnja. 

DCTV’s Firehouse Cinema je neprofitno, novouređeno nezavisno kino sa 67 mjesta i najmodernijom tehnologijom prikazivanja. DCTV je udruženje dokumentarista New Yorka koje postoji od 1972. godine i misija im je promocija dokumentarne forme i dokumentarnih filmskih stvaratelja, a između ostalog vode i spomenuto kino. Povodom kinodistribucije filma, u magazinu New York Times izašla je i kritika filma

Osim u Hrvatskoj, film je kinodistribuciju imao i u Njemačkoj, uz pomoć distribucijskog partnera Deja-vu Film iz Hamburga. 

Muzej revolucije imao je svjetsku premijeru na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu - IDFA, gdje je uvršten među dvanaest filmova nominiranih za nagradu Najbolji debitantski dugometražni dokumentarac (Best First Feature). Nakon toga, film je "putovao" po festivalima diljem svijeta (Italija, Austrija, Makedonija, Kanada, Meksiko) te osvajio Srce Sarajeva na Sarajevo Film Festivalu za najbolji dokumentarni film. Nedavno je osvojio glavnu nagradu na sjevernoameričkom Festivalu dokumentarnog filma Big Sky.

Producenti filma su Vanja Jambrović (Restart) i Srđan Keča (Uzrok), a koproducenti Lukás Kokes (češki Nutprodukce), Hrvatska radiotelevizija i Al Jazeera Documentary Channel (Katar). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.