Preskoči na glavni sadržaj

Muškarci ne plaču dobitnik nagrade za najbolju režiju na Film festivalu KineNova u Skoplju

Debitantski dugometražni igrani film redatelja Alena Drljevića, manjinska hrvatska koprodukcija, Muškarci ne plaču dobitnik je nagrade za najbolju režiju na KineNova film festivalu koji se u Skoplju održao od 6. do 11. listopada. Hrvatski kooproducent filma je Produkcija Živa.

Međunarodni žiri KineNova film festivala u sastavu: Goran Marković (Srbija, predsjednik žirija), Hulya Ucansu (Turska, članica), Sinolicka Trpkova (Makedonija, članica), Igor Galo (Hrvatska, član) odlučio je dodijeliti nagradu filmu za 'zrelu režiju koja se bavi najdelikatnijim povijesnim i psihološkim situacijama grupe protagonista, istovremeno pružajući osjećaj optimizma i nade svojim krajem'.

Podsjetimo, film je početkom listopada krenuo u redovnu kinodistribuciju u Češkoj, a Muškarci ne plaču izabrani su i za bosanskohercegovačkog kandidata za 90. nagradu 'Oscar' Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku. 

U okviru natjecateljskog programa KineNova film festivala prikazano je deset filmskih ostvarenja iz cijeloga svijeta, a najboljim filmom proglašen je La familia u režiji Gustava Rondóna Córdove iz Venezuele.

Naslovna fotografija: Alen Drljević

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.