Preskoči na glavni sadržaj

Moj dida je pao s Marsa stiže u domaća kina

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema by CineStar, u ponedjeljak 18. ožujka, održana je svečana premijera znanstveno fantastičnog filma za djecu Moj dida je pao s Marsa koji u redovnu distribuciju kreće u četvrtak 21. ožujka.

Mnogobrojna međunarodna filmska ekipa predvođena producenticama Marinom Andree Škop i Darijom Kulenović Gudan, film je prije premjerne projekcije predstavila i na panelu ‘Koprodukcije ne padaju s Marsa’ o koprodukcijskim mogućnostima i izazovima u suradnji Hrvatske i Norveške, održanom na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.
 
Premijeri je nazočio i norveški glumac Nils Ole Oftebro, koji u filmu Moj dida je pao s Marsa igra djeda, debitantica Lana Hranjec (Una), Ozren Grabarić (glas robota Dode), mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango, direktor fotografije filma Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić i skladatelj Stein Berge Svendsen

Film, koji je svoju međunarodnu premijeru imao na festivalu dječjeg filma u Montrealu (FIFEM 2019), je producirao zagrebački Studio dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja: Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom, a potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, MEDIA program Europske Unije, Film Fund Luxembourg, Norwegian Film Institute, Filminvest,Czech Film Fund, Slovak Audiovisual Fund, Slovenian Film Centre i Fond za kinematografiju Sarajevo, a distribuira ga 2iFilm.

Naslovne fotografije: Premijera filma Moj dida je pao s Marsa; scena iz filma Moj dida je pao s Marsa

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.