Preskoči na glavni sadržaj

Ministarstvo ljubavi kreće u redovnu kinodistribuciju

Nakon održane premijere, komedija Ministarstvo ljubavi redatelja Pave Marinkovića 3. studenog kreće u redovnu kinodistribuciju diljem Hrvatske. Tako će se osim u Zagrebu (Cinestar i Cineplexx) ovaj dugometražni igrani film prikazivati i u Rijeci, Splitu, Osijeku, Vukovaru i Splitu, te u neovisnoj kino mreži i to u Čakovcu, Daruvaru, Đakovu, Korčuli, Poreču, Sisku, Splitu, Velikoj Gorici i Otočcu. 

Riječ je o socijalnoj komediji o ratnim udovicama koje žive u divljim brakovima kako ne bi izgubile pravo na obiteljsku mirovinu. Država pokušava tome stati na kraj i na teren šalje inspektore koji trebaju ustanoviti pravo stanje stvari. Film je sniman u okolici Drniša te selima Dalmatinske zagore. 

Kameru potpisuje Simon Tanšek, kostimografiju Vedrana Rapić, scenografiju Gorana Stepan, a masku Ana Bulajić Črček. Hrvatski producent je Telefilm, a producent Stanko Babić. U filmu glume Stjepan Perić, Dražen Kühn, Ecija Ojdanić, Olga Pakalović, Ksenija Marinković, Milan Štrljič, Alma Prica te Bojan i Goran Navojec. Film je hrvatsko-češko-slovenska koprodukcija, hrvatski producent je Telefilm, uz koproducente 8Heads Productions (CZ), Casablanca Film Production (SI) te HRT, a sufinanciran je i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a nakon toga uslijedila su prikazivanja na međunarodnim filmskim festivalima u Montrealu, Sloveniji, Engleskoj i SAD-u. 

Raspored projekcija u neovisnoj kino mreži potražite na Facebook ili službenim stranicama svakog kina (Centar za kulturu Čakovec, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Centar Za kulturu Đakovo, Dom kulture Korčula, Kino Poreč, Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Kinoteka Zlatna vrata, Kino Gorica, Gacko pučko otvoreno učilište Otočac). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.