Preskoči na glavni sadržaj

Microschool International - radionica stručnog usavršavanja za program snimanja cjelovečernjih filmova s mikro proračunom

U srijedu 17. listopada i četvrtak 18. listopada u sklopu Zagreb Film Festivala održava se Microschool international, radionica stručnog usavršavanja za program snimanja cjelovečernjih filmova s mikro proračunom. Radionica se održava po prvi puta izvan Velike Britanije u suradnji s British Councilom i Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Film London javna je agencija za dugometražni film, televizijska djela, reklame i druge interaktivne sadržaje čija je misija osigurati razvoj i kvalitetu audiovizualnog sektora u Londonu i kapitalizirati učinke istog sektora na gospodarskom i društvenom planu. U okviru Film Londona već duži niz godina uspješno djeluje Microwave, shema stručnog usavšavanja kroz program snimanja cjelovečernjih filmova s mikro proračunom.

Zagreb Film Festival nametnuo se kao idealno rješenje za održavanje spomenute radionice van matične zemlje, s obzirom da se u proteklim godinama profilirao kao platforma za prve i druge filmove autora.  Tim Microwave sastoji se od pojedinaca s više od 20 godina iskustva u produkciji cjelovečernjih filmova, poput urednice i producentice Maggie Ellis, Oscarom nagrađene producentice Mie Bays, Paula Webstera (producenta filma Atonement), Asifa Kapadije (redatelja filma Senna), Petera Ettedguija (producenta i scenarista koji trenutačno radi na najnovijem filmu o Jamesu Bondu), Kate Leys (jedne od vodećih britanskih stručnjaka za scenarij), i mnogih drugih.

Pod vodstvom stručnog tima najuspješnije i najpoznatije europske i svjetske sheme produkcije filmova s mikro proračunom, mogućnost ovakve edukacije od velikog je značaja za hrvatske filmske djelatnike.
Prvi dan progama rada radionice, otvoren za filmske profesionalce i akreditirane goste i sudionike festivala, počinje u srijedu 17. listopada u 11 sati projekcijom filma Poklonjeno vrijeme (Borrowed Time) scenarista i redatelja Julesa Bishopa, u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10.

Nakon projekcije filma u posljepodnevnim satima, tim Microwave u sastavu Maggie Ellis, Mike Kelly, Tessa Inkelaar, zajedno s britanskom međunarodnom prodajnom agenticom Carey Fitzgerald iz kompanije Highpoint Sales te redateljem filma Poklonjeno vrijeme (Borrowed Time) Julesom Bishopom i producentom filma Justinom Trefgarneom prezentirati studiju slučaja razvoja, pripreme, snimanja i marketinškog pozicioniranja filma Poklonjeno vrijeme (Borrowed Time) s posebnim naglaskom na pisanje scenarija za filmove s malim proračunom, najčešće faktore troška, te izazove pri prodaji i distribuciji filmova s mikro proračunom.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.