Preskoči na glavni sadržaj

Metodika nastave kratkometražnog filma na festivalu KIKI u Zaboku

Osmo izdanje Međunarodnog festivala dječjeg filma KIKI u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom donosi radionički program metodike nastave kratkometražnog filma – za odgajatelje, nastavnike, knjižničare i sve druge odgojno-obrazovne djelatnike – koji će se održati 10. travnja 2019. u Zaboku.

Međunarodni festival dječjeg filma KIKI, koji se od 2012. godine održava u Zaboku u organizaciji Društva Naša djeca Zabok i Građanske organizacija za kulturu – GOKUL, programski je posvećen profesionalnom igranom, dokumentarnom, animiranom i eksperimentalnom kratkometražnom filmu namijenjenom gledateljima predškolske (4 – 6 godina starosti) i školske dobi (7 – 16 godina starosti), a nastao je s namjerom razvijanja aktivne filmske publike, podizanja audiovizualne pismenosti i cjeloživotnih navika filmske i kinokulture. U svojem djelovanju KIKI stavlja poseban naglasak na edukativne filmove koji djecu i mlade potiču na kritičko razmišljanje.

Uz to, KIKI svake godine nudi i različite sadržaje za odgajatelje i nastavnike pa smo zajedničkom suradnjom, a nastavno na prošlogodišnju radionicu i odličan prijem od strane polaznica i polaznika, i na ovom izdanju festivala odlučili okupiti sve zainteresirane odgojno-obrazovne djelatnike te im ponuditi raznovrstan i zanimljiv metodički program ponajboljih i nagrađivanih naslova suvremenoga hrvatskoga kratkoga metra svih rodova i žanrova. Cilj je ovog programa da sudionicima pruži praktične alate kojima će moći realizirati nastavu filmske umjetnosti, bilo u sklopu sata medijske kulture unutar hrvatskog jezika, bilo u sklopu drugih predmeta ili međupredmetnih sadržaja.

Voditeljice radionice su Ana Đordić i Jelena Modrić, sudjelovanje je besplatno, a program se održava u Kinu Zabok (Pučko otvoreno učilište) u srijedu, 10. travnja 2019., od 17 sati.

Prijave se primaju do četvrtka, 4. travnja. Sve dodatne informacije i obrazac za prijavu možete pronaći na podstranici Projekta filmske pismenosti.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.