Preskoči na glavni sadržaj

Medo mali Igora Jelinovića najbolji film 13. Filmskog Fronta

Na 13. izdanju Festivala malih i nezavisnih filmskih produkcija 'Filmski Front', koji se održao u Novom Sadu od 28. do 31. listopada, najboljim je filmom regionalne selekcije proglašen Medo mali redatelja Igora Jelinovića, nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti i koprodukciji Blanka.

Također, posebnu nagradu za najbolji scenarij dobili su Jure Debak i Ante Zlatko Stolica za film Johnny je mrtav, nastao u produkciji Kinokluba Zagreb.

Pobjednik međunarodne selekcije po glasovima publike je My First Kiss španjolskog redatelja Alberta Manicha, a nagrade su dodijeljene i za najbolju režiju (Luka Popadić iz Srbije za Ringišpil) i za najbolju montažu (Miloš Tomić iz Srbije za Veče uz radio).

Festival malih i nezavisnih produkcija 'Filmski front' prikazao je 28 filmova u regionalnoj konkurenciji, među kojima i njih sedam iz Hrvatske (Stakleni čovjek Daniela Šuljića, Recikliranje Branka Ištvančića, Ma, nema veze Gee Gojak, Johnny je mrtav Jure Debaka i A. Z. Stolice, Balavica Igora Mirkovića, Medo mali Igora Jelinovića i Kokoška Une Gunjak). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.