Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodno priznanje Radićevu filmu Tri priče o nespavanju

Na upravo završenom međunarodnom filmskom festivalu u Ourenseu (14. festival de cine internacionale de Ourense) u Španjolskoj, održanog od 10. do 17. listopada 2009, nagradu za najbolji scenarij dobio je hrvatski film Tri priče o nespavanju redatelja Tomislava Radića, ujedno i autora scenarija. Film je prikazan u službenoj dugometražnoj konkurenciji zajedno sa još 12 filmova.

Žiri isitče posebnost konstrukcije Radićevog scenarija koji “… uspjeva usmjeriti tri linije različitih dramatskih zapleta, iako ujedinjenih istom emotivnom niti, prema istom cilju. Sjedinjujući na kraju glavne likove, tri distinktivne priče u završnici ostvaruju jedinstvenu strukturalnu, narativnu i umjetničku cjelinu. ”(*)

Posebno priznanje žirija dodijeljeno je i španjolskoj glumici Rosani Pastor za ulogu Cristine ostvarene u Tri priče o nespavanju, no, također i za ulogu sporednog lika u španjolskom filmu Violetas (Ljubičice), redatelja Rafaela Montesinosa, prikazanog u konkurenciji festivala.

Tri priče o nespavanju nastale su u produkciji Korugve i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.