Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodni dan animacije u Varaždinu

Besplatnom projekcijom recentnih animiranih filmova iz svoje produkcije, Filmsko-kreativni studio VANIMA će u četvrtak, 28. listopada u varaždinskom kinu Gaj obilježiti Međunarodni dan animacije. 

Program je  jedna od brojnih filmskih manifestacija što se odvijaju u pedesetak zemalja svijeta u spomen na dan kad je 1892. Emile Reynaud u Parizu organizirao prvu projekciju animiranog filma na celuloidnoj vrpci. 

Iako će projekcija Vaniminih fimova biti održana u četvrtak, na sam Međunarodni dan animacije, ASIFA Hrvatske će obilježavanje ovog dana organizirati dan ranije, u srijedu 27. listopada, programom u zagrebačkom MM centru na kojem će biti nagrađen najbolji hrvatski animirani film u proteklom razdoblju.

Budući da je Varaždin upravo zahvaljujući VANIMI jedno od važnih središta dječje filmske animacije u Hrvatskoj i u svijetu, Vanimatori u suradnji s  ASIFA Hrvatskom i POU Varaždin Međunarodni dan animacije obilježavaju već dugi niz godina. Tijekom projekcije koja će u kinu Gaj u Varaždinu u četvrtak, 28. listopada početi u 18 sati, publika će moći vidjeti raznovrsne animirane filmove koje su protekle godine stvarali djeca i mladi u VANIMI. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.