Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodni dan animacije 2017.

U pedesetak država diljem svijeta slavi se Međunarodni dan animacije. Obilježava se 28. listopada u čast prve projekcije animiranog filma u kinu u Parizu. Pokrenulo ga je 2002. Međunarodno udruženje animiranog filma – ASIFA.

Međunarodni dan animacije promovira animaciju na razne načine, prije svega projekcijama animiranih filmova, radionicama i izložbama.

ASIFA Hrvatske ove godine obilježava Međunarodni dan animacije 28. i 29. listopada u kinu Tuškanac.

U subotu, 28. listopada u velikoj dvorani kina Tuškanac u dvije projekcije bit će prikazana recentna produkcija kratkih animiranih filmova hrvatskih autora i producenata iz 2016. i 2017. Program se sastoji od 13 profesionalnih filmova i 7 filmova studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti. Između ostaloga, bit će prikazan film Ježeva kuća snimljen prema poemi Branka Ćopića u stop-motion tehnici u Bonobostudiju, u prvoj koprodukciji s National Film Board of Canada u posljednjih 40-tak godina. 

U nedjelju, 29. listopada u 15.30, u maloj dvorani kina Tuškanac program počinje radionicom za djecu od 7 do 12 godina. Izrađivat će se optičke igračke 'Animacije bez kompjutera'.

Nakon radionice, u 17 sati u velikoj dvorani kina Tuškanac slijedi projekcija sedam domaćih kratkih animiranih filmova za djecu.

Na kraju dana moći će se pogledati projekcija dugometražnog animiranog filma Moj život kao tikvica.

Više informacija dostupno je na ovoj poveznici ili ovdje, a kompletan program potražite u privitku s desne strane teksta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.