Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodna premijera Košnica u San Sebastianu

Košnice (Hives), dugometražni igrani film nastao u suradnji filmskih škola iz Zagreba, Jeruzalema, Londona, Kölna i Praga, imat će svoju međunarodnu premijeru na 60. Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastianu (Španjolska).

Film je hrvatsku premijeru doživio ljetos u službenoj konkurenciji Festivala igranog filma u Puli, a potom je prikazan i na Motovun Film Festivalu. Košnice su u San Sebastian pozvane kao iznimka unutar programa International Film Students Meeting, koji se inače sastoji od kratkometražnih studentskih filmova.

Košnice su koprodukcija Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i četiriju prestižnih filmskih škola iz spomenutih gradova, a nastale su kao diplomski rad studenta filmske produkcije ADU Ivana Kelave, pod mentorstvom izv. prof. Damira Terešaka. Film je sufinanciran sredstvima HAVC-a, MEDIA deska Hrvatske i sponzora.

Zagreb, Jeruzalem, London, Köln i Prag mjesta su zbivanja u kojima petero junaka na putu do posla prati vijest o misterioznom nestanku pčela, istovremeno se baveći vlastitim životima u gradovima-košnicama. Redatelji pet filmskih priča su Igor Šeregi iz Zagreba, Michael Carson Lennox (UK), Boaz Debby (Izrael), Tomaš Kratochvil (Češka) te Simon Dolensky (Njemačka).

Međunarodni filmski festival u San Sebastianu povodom svoje 60. obljetnice priprema niz premijera i posebnih događanja kao što je dodjela Donostia Awards Tommy Lee Jonesu, Johnu Travolti, Ewanu McGregoru, a posebno priznanje za životno djelo ove godine dobit će redatelj Oliver Stone.

U službenoj festivalskoj selekciji predstavit će se novi filmovi Coste Gavrasa (Capital), Dustina Hoffmanna (Quartet), Françoisa Ozona (In the House) i drugih renomiranih autora, a bogat popratni program donosi, između ostalog, retrospektivu francuskog redatelja Georgesa Franjua i program Film i gastronomija.

Festival se održava od 21. do 29. rujna 2012, a Košnice će se prikazati 28. rujna.

Vizuali iz filma mogu se pronaći ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.