Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodna premijera filma Posljednji bunar Filipa Filkovića na festivalu u Grenobleu

Kratkometražni film Filipa Filkovića Posljednji bunar, nastao u hrvatsko-francuskoj koprodukciji, uvršten je u jedan od tri natjecateljska programa 41. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma na otvorenom u Grenobleu. Film će tamo ujedno imati i međunarodnu premijeru.

Posljednji bunar redatelja Filipa Filkovića jedan je od 25 filmova uvrštenih u natjecateljski program 'La Section Regards' 41. izdanja Međunarodnog festivala kratkometražnog filma na otvorenom u Grenobleu (Festival du film court en plein dir de Grenoble). Najstariji festival kratkometražnog filma u Francuskoj održavat će se na četiri lokacije na otvorenom od 3. do 7. srpnja 2018. godine. 

'Iznimno mi je drago što će se međunarodna premijera filma 'Posljednji bunar' dogoditi upravo na Festival du film court en plein air de Grenoble s obzirom na to da je u pitanju najbitniji, najcjenjeniji i najstariji francuski filmski festival kratkih filmova, A kategorije. Doznali smo za to prije nekoliko dana, jako smo uzbuđeni, a upravo dogovaramo i odlazak tamo jer svakako planiramo biti dio toga. Smatram da je to za sam film, ali i cjelokupni tim koji je marljivo radio na filmu, veliki uspjeh i priznanje samo po sebi. Nakon svečane hrvatske premijera u sklopu Zagreb Film Festivala, 'Posljednji bunar' je krenuo na svoje festivalsko putovanje, a vjerujem kako je Grenoble samo jedna od narednih stanica', rekao je redatelj Filković. 

Igrani kratkometražni film Posljednji bunar nastao je u hrvatsko-francuskoj koprodukciji (hrvatski producent je tvrtka Antitalent, a francuski tvrtka Insolence Productions), a svjetsku premijeru imao je u programu Kockice na Zagreb Film Festivalu 2017. godine. Scenarij potpisuje Velimir Grgić, a kamerom je upravljao Tomislav Krnić. Film je montirao Marko Šuvak Martinović, dok je zvuk oblikovao Guillaume Couturier. Glazbu za film radili su Side Project, za kostimografiju je bila zadužena Alena Orović, a za scenografiju Željka Rončević. Uloge u filmu tumače Alen Liverić, Mia Biondić, Ozren Grabarić i Ida Rogić. Film ima potporu Hrvatskog audiovizualnog centra te Paris Courts Devant – Prix Euro Courts Devant. 

Radnja Posljednjeg bunara smještena je u 2037. godinu, kada je Europa u stanju potpunog raspada. Vlasnik posljednjeg bunara s pitkom vodom živi u Hrvatskoj. Nakon što prodaja vode simpatičnoj obitelji pođe po zlu i završi u krvoproliću, on postaje zamjenski otac i suprug. Ali kada bunar presuši, primoran je odraditi još jednu, posljednju 'trgovinu'.

Naslovne fotografije: scene iz filma Posljednji bunar

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.