Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodna premijera filma Mali Antonija Nuića na 24. Sarajevo Film Festivalu

Film Antonija Nuića Mali dio je natjecateljskog programa Sarajevo Film Festivala čije se 24. izdanje održava od 10. do 17. kolovoza. Na projekciji održanoj u nedjelju 12. kolovoza, ujedno i međunarodnoj premijeri filma, uz redatelja Antonija Nuića film su predstavili i glumci Franjo i Vito Dijak, Rakan Rushaidat i Iva Babić te producenti Boris T. Matić i Lana Matić

Mali je kriminalistička drama prožeta crnim humorom u kojoj otac nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru čini sve kako bi zadržao skrbništvo nad svojim sinom. Film je nastao u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji s Alka Filmom. Uloge tumače Franjo Dijak, Vito Dijak, Rakan Rushaidat, Hrvoje Kečkeš, Bojan Navojec, Robert Ugrina, Živko Anočić, Paško Vukasović, Iva Babić i Ksenija Marinković. Kostimografkinja filma je Morana Starčević, Nedjeljko Mikac autor je scenografije, a skladatelj je Hrvoje Štefotić. Montažu potpisuje Marin Juranić, a za fotografiju zaslužan je Radislav Jovanov Gonzo. Producenti filma su Boris T. Matić i Lana Matić, a redatelj i scenarist filma je Antonio Nuić. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.  

Mali je na ovogodišnjem izdanju Pulskog filmskog festivala osvojio Veliku zlatnu arenu za najbolji film, Oktavijana – nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara te Zlatnu arenu za specijalne efekte (Saša Budimir). 

Nakon Pule i Sarajeva, četvrto dugometražno filmsko ostvarenje Antonija Nuića i svojevrsni nastavak njegovog kratkometražnog segmenta iz omnibusa Seks, piće i krvoproliće nastavlja svoj festivalski život, dok se u domaćim kinima očekuje početkom sljedeće godine.

Redatelj Antonio Nuić domaćoj je publici poznat po prethodnim cjelovečernjim ostvarenjima, nagrađivanim filmovima Sve džaba (2006.) i Kenjac (2009.), od kojih je prvi osvojio Zlatnu arenu za najbolji film i Srce Sarajeva za najbolju mušku glavnu ulogu dok je potonji nakon uspješne međunarodne festivalske turneje odabran i za hrvatskog predstavnika u kandidaturi za Oscara. 

Naslovne fotografije: filmska ekipa filma Mali na Sarajevo Film Festivalu; Antonio Nuić

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.