Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodna premijera filma Klimanje Paule Skelin u Grčkoj

Kratkometražni igrani film redateljice i scenaristice Paule Skelin svoju će međunarodnu premijeru imati na 25. Međunarodnom filmskom festivalu za djecu i mlade Olympia koji se održava u Grčkoj od 3. do 10. prosinca. 

Klimanje se prikazuje u sklopu glavnog natjecateljskog programa kratkometražnog filma (International Short Film Competition), a projekcija na festivalu u Pyrgosu i Amaliadi bit će mu međunarodna premijera. 

Film Paule Skelin dosad je prikazan na Zagreb Film Festivalu i Festivalu mediteranskog filma Split. 

Film govori o šestogodišnjoj Antoniji koja provodi jutro na balkonu, špijunirajući susjede i pljujući ne znajući da nju i njezinu mladu majku Marijanu taj dan čeka deložacija. Kada joj rasklimani zub i nepozvani gosti poremete rutinu, Antonija će formalni proces deložacije iskoristiti za igru i predstavu.

Direktorica fotografije je Andrea Kaštelan, a film je montirala Ivana Perčinlić. Za oblikovanje zvuka zadužen je bio Hrvoje Pelicarić, za kostimografiju Barbara Radelja, a za scenografiju Tea Truta i Marko Dajak. Glavne uloge u filmu nose Maris Jozić i Ana Uršula Najev. Film je producirala Tina Tišljar (Eclectica). 

Festival je član European Children's Film Association (ECFA), Centre International du Film pour l' Enfance et la Jeunesse (CIFEJ) i Youth Cinema Network. Festivalske nagrade dodjeljuju međunarodni stručni žiriji, dječji žiriji, ECFA žiri, CIFEJ žiri i drugi neovisni žiriji. Dobitnici ECFA nagrada (igrani, kratki i dokumentarni film) automatski su nominirani za ECFA nagrade, koje bira 125 organizacija članica ECFA-e. Više o festivalu možete pronaći na službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.