Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodna premijera animiranog filma Dove sei, amor mio Veljka Popovića na festivalu u Švicarskoj

Kratkometražni animirani film Dove sei, amor mio (2011.) Veljka Popovića imat će svoju međunarodnu premijeru u sklopu 11. međunarodnog festivala fantastike u švicarskom Neuchâtelu. Film sudjeluje u programu konkurencije europskog kratkometražnog filma.

Dove sei, amor mio treći je Popovićev animirani film, nakon filma Moj put (2010.) kojeg je radio u koautorstvu sa Svjetlanom Junakovićem i debitantskog filma Ona koja mjeri (2008.) koji je obišao više od 110 svjetskih festivala i osvojio brojne nagrade.

Dove sei, amor mio je priča o samotnom životu jedne starice ispunjenom svakodnevnim ritualima i melankoličnim prisjećanjima na sretnije dane. Ipak, ispod površine krije se strašna tajna od koje starica više ne može pobjeći.

U kolovozu film je pozvan i u konkurenciji festivala animiranog filma Supertoon na Braču te festivala animiranog filma u Londonu (London Int. Animation Festival).

Festival u Neuchâtelu traje od 1. do 6. srpnja.

Naslovna fotografija: prizori iz filma Dove sei, amor mio
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.