Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodna festivalska premijera Majke asfalta Dalibora Matanića u istočnoj Aziji

Dugometražni igrani film Majka asfalta redatelja Dalibora Matanića imat će međunarodnu premijeru na vodećem azijskom 15. međunarodnom filmskom festivalu u Pusanu u Južnoj Koreji, u sklopu programa World Cinema.

Prema pojašnjenju izbornika festivala, namjera je ovoga elitnog programa pokazati nove tendencije u svjetskoj kinematografiji kroz filmove poznatih redatelja. Program World Cinema ove će godine prikazati 75 filmova iz čak 37 zemalja, a većinom će to biti svjetske premijere.

Scenarij za Majku asfalta napisali su Tomislav Zajec i Dalibor Matanić koji su prošle godine za taj scenarij nagrađeni na Balkan film fondu u Solunu. Direktor fotografije je Vanja Černjul, a glavne uloge u filmu odigrali su Marija Škaričić, nagrađena ove godine Zlatnom Arenom na festivalu u Puli, Janko Popović Volarić, Krešimir Mikić i Noa Nikolić.

Petnaesto izdanje ovog festivala kojeg godišnje posjeti i do 200.000 gledatelja te preko 1500 akreditiranih novinara održat će se od 7. do 15. listopada 2010.

Film će u hrvatsku distribuciju krenuti u prosincu ove godine u distribuciji Continental filma.

Film je nastao u produkciji zagrebačke Kinorame i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.