Preskoči na glavni sadržaj

Mater krenula u distribuciju diljem Francuske

Film Mater redatelja i scenarista Jure Pavlovića od danas može pogledati i francuska publika. U 16 francuskih kina prikazuje se pod nazivom Mère et fille, a za distribuciju je zadužena kuća Damned Films.

Uoči početka projekcija u gradovima diljem Francuske, film prate i pozitivne kritike koje su izašle u respektabilnim novinama Le Monde i magazinu Télérama

Podsjetimo, višestruko nagrađeni dugometražni igrani film Mater na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio je tri Zlatne Arene, a tijekom prikazivanja u kinima diljem Hrvatske odlično ga je prihvatila i domaća publika. Poseban štih daju mu naturščici iz autentičnog neretvanskog kraja, gdje je film i sniman. 

Priču o kompleksnom odnosu majke i kćeri svojim iznimnim glumačkim ostvarenjima donose Daria Lorenci - Flatz u ulozi kćeri Jasne i doajenka hrvatskog glumišta Neva Rošić kao majka. Jasna se vraća iz Njemačke da bi se brinula o bolesnoj majci koja, čak i prikovana za krevet, zrači snažnim autoritetom. Dani prolaze, a njih dvije zapliću se u mrežu zamjeranja od kojih je Jasna očajnički pokušavala pobjeći. 

Za kameru je bila zadužena Jana Plećaš, koja je radila i scenografiju, a film su montirali Jure Pavlović i Dragan Von Petrovic. Zvuk je oblikovao Martin Semenčić, a kostimografiju potpisuje Katarina Zaninović

Mater je nastala u produkciji hrvatske Sekvence te koprodukciji srpskog Wake Up Film & Video Productiona, francuskog Les Films de l'oeil sauvage te bosanskohercegovačkog Udruženja Novi Film. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.