Preskoči na glavni sadržaj

Matanićev Tulum u Semaine de la critique u Cannesu

Kratkometražni film Dalibora Matanića Tulum, dobitnik nagrade za najbolju režiju na ovogodišnjim Danima Hrvatskog filma biti će prikazan u natjecateljskom progamu od sedam kratkometražnih filmova u selekciji “48e Semaine Internationale de la Critique / 48th Critic’s Week” na predstojećem filmskom festivalu u Cannesu koji se održava od 13. do 24. svibnja.

Tulum je priča smještena u sunčan, ljetni vukovarski dan kada se čini nemogućim da bajkovit i idiličan dan poput takvoga može biti grubo prekinut. 

Drugi u nizu šest kratkih filmova koji prate intimu šest mladih djevojaka na šest različitih mjesta na planeti u istome danu. Prvi kratki film u nizu, Suša također bio prikazan u kratkometražnom natjecateljskom programu canneskog “Quinzaine des Réalisateurs / Directors’ Fortnight” 2003. godine.

Film će biti prikazivan prije iranskog dugometražnog filma Whisper in the Wind, redatelja Sharama Alidija.
 

  • Utorak, 19. svibnja u 11.00 h, 17.30 i 22.30 – Espace Miramar
    Srijeda, 20. svibnja u 8.30h, dvorana Buñuel – Palasi des Festivals
    Srijeda, 20. svibnja u 14.00 h - Théâtre La Licorne
    Četvrtak 21. svibnja u 16.00 h - Studio 1

Film će također bitri prikazan zajedno s ostalih sedam kratkometražnih filmova u konkurenciji ovogodišnjeg “Semaine de la Critique” na dvije zasebne projekcije:

  • Petak, 15. svibnja u 18.00h -Cinéma Le Raimu
    Nedjelja, 17. svibnja u 20.00 h - Espace Miramar
×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.