Preskoči na glavni sadržaj

Matanić, Šerbedžija i Zajec na jubilarnom Palunku!

Jubilarno deseto izdanje scenarističke radionice Palunko i ove godine na Zagreb Film Festival dovodi provjereni mentorski trojac – Dalibora Matanića, Danila Šerbedžiju i Tomislava Zajeca. Najbolji scenarij osvaja glavnu nagradu – produkciju filma od strane Hrvatskog filmskog saveza i premijeru na idućem ZFF-u! Prijave traju do 30. rujna 2012. 

U sklopu 10. Zagreb Film Festivala, od 15. do 20. listopada održat će se scenaristička radionica Palunko namijenjena svima onima koji žele naučiti kako se pišu filmski scenariji. Među svim prijavljenima bit će odabrano dvanaest polaznika koji će pod mentorstvom uspješnih domaćih scenarista Dalibora Matanića, Danila Šerbedžije i Tomislava Zajeca tijekom pet dana kroz praktičan rad razvijati svoje ideje od SMS-a do scenarija. Prema najboljem scenariju bit će snimljen film u produkciji Hrvatskog filmskog saveza te premijerno prikazan na Zagreb Film Festivalu 2013. godine.

Sudjelovanje u radionici otvoreno je svima koji imaju ideju za kratki igrani film. Sve što je potrebno jest sročiti tu ideju u jednu SMS poruku, ne dužu od 160 znakova, i poslati je na broj 0977380954 do 30. rujna 2012. S istoga broja moguće je poslati neograničen broj poruka.

Ove će godine na festivalu, u sklopu hrvatskog natjecateljskog programa Kockice, premijerno biti prikazan film Dostava koji je režirala Hani Domazet prema pobjedničkom scenariju Martine Beus nastalom na radionici Palunko 2010.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza posvećen sustavnom promicanju filmske scenaristike kroz kontinuiranu edukaciju – organiziranjem scenarističkih radionica, natječaja i susreta. Također, unatrag posljednje dvije godine vodi i specijalizirani scenaristički portal www.palunko.org, prvi takve vrste u nas. Kroz radionicu na ZFF-u do sada je prošlo više od 100 polaznika te je snimljeno šest kratkih filmova, od kojih je jedan osvojio Zlatna kolica u programu Kockice.

Više informacija o radionici i prijavi možete saznati na www.palunko.org ili na kontakt radionice@palunko.org
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.