Preskoči na glavni sadržaj

Mare na platformi HBO GO 

Nagrađivani hrvatsko-švicarski film Mare redateljice i scenaristice Andree Štake, s Marijom Škaričić u glavnoj ulozi, imat će premijeru u subotu, 24. srpnja na HBO GO-u, a istog dana bit će prikazan na kanalu Cinemax 2 u 20.30h.

Film Andree Štake priča o Mare koja nikada nije letjela, iako živi tik do zračne luke sa suprugom i njihovo troje djece tinejdžerske dobi. Voli svoju obitelj, brine se za njih, ali katkad se gotovo osjeća kao stranac u vlastitom domu. Tko su ti ljudi s kojima živi? Mare se zatekne kako promatra zrakoplove nad sobom i čezne za promjenom i nepoznatim. Kad se jednog dana mladić useli u susjednu kuću, ona stavlja svoj život na kušnju.

Režiju i scenarij filma potpisuje Andrea Štaka, a montažu Redžinald Šimek i Thomas Imbach. Uz Mariju Škaričić, u glumačkoj postavi su Goran Navojec, Mateusz Kosciukiewicz, Mirjana Karanović, Ivana Roščić, Zdenko Jelčić i Nikša Butijer. Direktor fotografije je Erol Zubčević. Film je nastao kao švicarsko-hrvatska koprodukcija u suradnji produkcijskih kuća Okofilm Productions, producenata Thomasa Imbacha i Andree Štake te Dinaridi Film koproducentice Tene Gojić

Mare je prvi autorski cjelovečernji film snimljen u potpunosti na području Konavala. Premijerno je prikazan 2020. na Berlinaleu, a na Sarajevo Film Festivalu nagrađen je Srcem Sarajeva za najbolju glumicu i nagradom CICAE - Međunarodne konfederacije umjetničkih kina. Među ostalim nagradama i priznanjima ističe se i ona za najbolji dugometražni film na filmskom festivalu jugoistočne Europe SEEfest u Los Angelesu, gdje je Mariji Škaričić dodijeljena nagrada Legacy Acting Award.

Mare će na HBO GO-u biti dostupna od subote, 24. srpnja. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.