Preskoči na glavni sadržaj

Maraton kratkometražnog filma ljetuje u zagrebačkom Art parku

U zelenoj oazi u centru Zagreba – Art parku na Ribnjaku, dvije nedjelje (25. srpnja i 8. kolovoza) posvećene su suvremenom hrvatskom kratkometražnom filmu. Na programu su naslovi osmog izdanja manifestacije Maraton kratkometražnog filma, koju u prosincu svake godine organizira HAVC u suradnji s Kino mrežom i uz podršku domaćih autorica i autora. 

Gostovanje 8. Maratona kratkometražnog filma u Art parku odvija se dvije nedjelje: 25. srpnja i 8. kolovoza. Oba dana, program počinje u 21 sat. 

U Art parku će tako, ukupno, biti prikazano 10 filmova u dva programska bloka koja se sastoje od recentnih domaćih nagrađivanih ostvarenja i festivalskih uspješnica. 

Program Hrvatski maratonci 1, koji su u Art parku na rasporedu 25. srpnja, donosi studentski igrani film Južno voće Josipa Lukića te animiranu dokufikciju Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio autorskog dvojca kojeg čine Igor Bezinović i Ivana Pipal koja je nedavno osvojila posebno priznanje na Tabor film festivalu.

U prvim "Maratoncima" su također i animirani film Arka Natka Stipaničeva koji je svjetsku premijeru imao na prestižnom festivalu u Annecyju, dokumentarni film Osoba Sunčice Ane Veldić koji je osvojio posebno priznanje na jedinstvenom međunarodnom Corona Short Film Festivalu, te još jedan ‘animirac’ – Neobična kupka gospodina Otmara Nike Radasa, dobitnik nagrade Oktavijan za najbolji animirani film 2019. godine i Nagrade Zlatna uljanica za promicanje etičkih vrijednosti na filmu na Danima hrvatskog filma. 

Hrvatski maratonci 2, koje će posjetitelji Art parka moći gledati 8. kolovoza, donose još jedan šaroliki presjek proizvodnje 'kratkiša': nagrađivani studentski igrani film Pečat/The Stamp Lovre Mrđena, koji je prošle godine bio izabran u finale studentskog Oscara, dokumentarno-eksperimentalni naslov, pobjednik prošlogodišnjeg Liburnia film festivala i treći film Renate Poljak koji se natjecao u Oberhausenu, Porvenir, nagrađivane animirane filmove Toomas ispod doline divljih vukova Chintis Lundgren i Pustolovine Glorije Scott – Umorstvo u katedrali Matije Pisačića i Tvrtka Rašpolića te igrani Tina Dubravke Turić.

"Ljetni" Maraton kratkometražnog filma organizira Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s Art parkom, uz podršku domaćih autorica i autora. 

Osvježavajući zeleni ambijent i besplatne projekcije 'kratkiša' sve su što vam treba za opušteniji uvod u novi radni tjedan. Projekcije počinju u 21 sat, a program Art parka u 18 sati. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.