Preskoči na glavni sadržaj

Mali val Filipa Peruzovića premijerno na ARTE-u; festivalska premijera u Francuskoj

Kratkometražni igrani film Filipa Peruzovića Mali val biti će prikazan na televiziji ARTE, sklopu programa Court Circuit koji se emitira 6. svibnja, s početkom u 22 sata. Film će svjetsku festivalsku premijeru imati u lipnju, na festivalu Plein la Bobine koji se odvija u mjestima francuske pokrajine Auvergne-Rona-Alpe. 

Kratkometražni igrani film Filipa Peruzovića Mali val bit će prikazan na televiziji ARTE, koja je i sufinancirala proizvodnju filma. Film će se prikazati u sklopu programa Court Circuit koji se emitira 6. svibnja, s početkom u 22 sata. U isto vrijeme film će se moći pogledati online na službenim stranicama emisije koje se nalaze na sljedećoj poveznici:

Mali val će se istovremeno moći pogledati i online, na službenoj stranici emisije Court Circuit, na ovoj poveznici

Film prikazuje Gorana, sredovječnog muškarca kojeg nakon bliskog susreta sa smrću preplavi val egzistencijalne tjeskobe.

"Mali val je za pojmove kratkometražnog filma nastajao vrlo dugo, čak pet godina. Tako barem kažu dokumenti na mom računalu. Stoga mi je izrazito zadovoljstvo što će uskoro doživjeti prvi kontakt s publikom, i to na međunarodnoj televiziji ARTE koja je bila jedan od najvažnijih partnera u njegovoj realizaciji, te nam prebuyjem filma na temelju scenarija omogućila dodatnu (i krajnje nužnu) financijsku injekciju. Unatoč dugotrajnom procesu, ne žalim niti za minutom vremena jer je film nastajao u odličnoj i opuštenoj atmosferi koja se, nadam se, prenijela i u konačni rezultat," rekao je redatelj i scenarist Filip Peruzović.

Film je realiziran u koprodukciji umjetničke organizacije Plafon i francuske produkcijske kuće Rikiki films. Producenti su Vedran Šuvar i Kevin Bily. Financijski su ga podržali Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb, Centre national de l'image animée i ARTE.

Mali val će svjetsku premijeru doživjetu u konkurencijski francuskog festivala Plein la Bobine, koji se u odvija u dva mjesta francuske pokrajine Auvergne-Rona-Alpe (od 23. do 27. svibnja u Issoireu te od 28. svibnja do 2. lipnja u La Bourbouleu). Film će se ljetos premijerno predstaviti i domaćoj publici.

Scenarij i režiju Malog valog potpisuje Filip Peruzović. Direktor fotografije je Tomislav Sutlar, montažerka Iva Ivan, scenograf Dino Topolnjak, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Iva Kurobasa, a kompozitor i dizajner zvuka Ivan Zelić

Filip Peruzović rođen je 1986. Diplomirao je Režiju igranog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Redatelj je dugometražnog filma Trebalo bi prošetati psa prema scenariju Tomislava Zajeca, koji je dobio nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju dramu 2015. i za najbolju glavnu ulogu 2016. (Franjo Dijak za ulogu Janka). Kratki igrani film Kava sa džemom dobio je nagradu za najbolji kratki film na Pulskom filmskom festivalu 2013. godine, te za najbolji regionalni film na festivalu Kratkofil Plus. Režirao je segment Predmeti koji tonu koji čini dio omnibusa Duboki rezovi nagrađenog Zlatna arena za kameru na filmskom festivalu u Puli, nagradom Best New Talent na Valetta Film Festivalu 2019. te koji je sudjelovao na više od 20 međunarodnih festivala.

Naslovna fotografija: scene iz filma Mali val

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.