Preskoči na glavni sadržaj

Mali Antonija Nuića u kina stiže sredinom veljače

Dugometražni igrani film Mali redatelja i scenarista Antonija Nuića, koji je svojevrsni nastavak omnibusa Seks, piće i krvoproliće, u hrvatske kinodvorane stiže 14. veljače. 

Film Mali je u srpnju prošle godine na 65. izdanju Pulskog filmskog festivala osvojio Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film, Oktavijana – nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara te Zlatnu Arenu za specijalne efekte. Nakon nacionalne premijere na Pulskom filmskom festivalu, film je svoju međunarodnu premijeru održao u natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala, a od 14. veljače 2019. godine kreće u redovnu kinodistribuciju diljem Hrvatske.

Mali je kriminalistička drama prožeta crnim humorom u kojoj otac nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru čini sve kako bi zadržao skrbništvo nad svojim sinom. Franjo je diler kojem umire supruga, a njezini roditelji žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad sinom, Malim. Mali voli oca, voli njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njim. Franjo nema namjeru nikome opravdavati način na koji odgaja sina, kao što nema namjeru pustiti da ga itko od njega razdvoji. Za četrdeseti rođendan Franjo dobiva dva poklona koji su rješenje svih njegovih problema.

Film je svojevrsni nastavak trećeg dijela kultnog omnibusa Seks, piće i krvoproliće (2004.). Uloge u filmu tumače Franjo Dijak, Vito Dijak, Rakan Rushaidat, Hrvoje Kečkeš, Bojan Navojec, Robert Ugrina, Živko Anočić, Paško Vukasović, Iva Babić i Ksenija Marinković. Kostimografkinja filma je Morana Starčević, Nedjeljko Mikac autor je scenografije, a skladatelj je Hrvoje Štefotić. Montažu potpisuje Marin Juranić, a za fotografiju zaslužan je Radislav Jovanov Gonzo. Producenti filma su Boris T. Matić i Lana Matić, a redatelj i scenarist filma je Antonio Nuić. Mali je nastao u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji s Alka Filmom.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a hrvatski distributer je 2i Film. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Mali

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.