Preskoči na glavni sadržaj

Majstori su u hrvatskim kinima od 13. ožujka

Sinoć je u Zagrebu održana svečana kinopremijera novog dugometražnog filma redatelja i scenarista Dalibora Matanića, komedije Majstori u kojoj glavne uloge tumače Areta Ćurković, Goran Bogdan, Nikša Butijer i Bojan Navojec. Film je u redovnoj distribuciji od četvrtka, 13. ožujka.

Majstori su ljubavni četverokut: Areta Ćurković tumači Keku, virtuoznu domaćicu koja pati od letargije u koju je ušao njen brak sa željezničarem Bajom (Nikša Butijer). Da bi sve bilo gore, Keki se mahnito udvara Ilija (Goran Bogdan), majstor za popravke koji svojom smotanošću izaziva nered gdje god se pojavi. Kada stvari izmaknu kontroli, ona odluči pobjeći od svega i otići na mjesto gdje je jedini put u životu bila istinski sretna, u malo primorsko mjesto u kojem su ona i Baja bili na bračnom putovanju. Stvari se dodatno kompliciraju kada Keka zapne za oko lokalnom galebu Luji (Bojan Navojec). Baja i Ilija istovremeno odlučuju krenuti na put kako bi dokazali svoju ljubav prema Keki.

Film je ljetos otvorio jubilarni 60. Festival igranog filma u Puli. Žanrovski je riječ o križancu romantične komedije i slapsticka koji za Dalibora Matanića označava svojevrsni povratak početku karijere, odnosno dugometražnom debiju iz 2000. godine – hit-komediji Blagajnica hoće ići na more.


Bojan Navojec i Areta Ćurković u sceni iz filma

U sporednim ulogama pojavljuju se Krešimir Mikić i Mate Gulin, direktor fotografije bio je Vanja Černjul, montažer Tomislav Pavlic, scenograf Bojan Drezgić, a kostimografkinja Morana Cerovec. Glazbu potpisuju Jura Ferina i Pavao Miholjević, a dizajn zvuka Dubravka Premar. Film je nastao u produkciji Hrvatske radiotelevizije, producenti su Goran Radman i Mario Orešković. Distributer je Blitz film i video.


Goran Bogdan i Nikša Butijer u sceni iz filma

Sve novosti o Majstorima možete pratiti na blogu filma i na Facebook stranici.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.