Preskoči na glavni sadržaj

Majka asfalta u konkurenciji njemačkog festivala Go East

Dugometražni igrani film Majka asfalta (2010.) Dalibora Matanića u nedjelju, 10. travnja, imat će svoju njemačku premijeru u službenoj konkurenciji 11. festivala filmova srednje i istočne Europe - Go East u njemačkom Wiesbadenu (6. – 12. travnja 2011.).

Film je svjetsku premijeru imao na Međunarodnom festivalu u Pusanu u Južnoj Koreji nakon što je na 57. festivalu igranog filma u Puli osvojio Zlatnu Arenu za najbolju glavnu glumicu koja je pripala Mariji Škaričić. Majka asfalta u siječnju 2011. osvojila je 3 velike nagrade FIPA d’or na prestižnom FIPA - International Festival of Audiovisual Programs u francuskom gradu Biarritzu.

Matanićev film krajem travnja očekuje sudjelovanje u konkurenciji festivala SEE FEST u Los Angelesu, a svoju sjevernoameričku premijeru film je već imao u ožujku ove godine na međunarodnom festivalu u kalifornijskom gradu Tiburonu.

Majku asfalta producirale su prošle godine Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Film je sufinanciram sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.