Preskoči na glavni sadržaj

Majka asfalta na filmskom festivalu u Jeruzalemu

Dugometražni igrani film Majka asfalta (2010.) Dalibora Matanića sudjelovat će na 24. međunarodnom filmskom festivalu u Jeruzalemu, Izrael (Jerusalem Film Festival), gdje će biti prikazan u sklopu programa Panorama s još tridesetak filmova iz cijelog svijeta, a među kojima su i filmovi međunarodno priznatih autora poput Béle Tarra, Nurija Bilgea Ceylana i Takashija Miikea. Festival počinje u četvrtak, 7. srpnja i traje do subote, 16. srpnja.

Film je svjetsku premijeru imao na Međunarodnom festivalu u Pusanu u Južnoj Koreji nakon što je na 57. festivalu igranog filma u Puli osvojio Zlatnu Arenu za najbolju glavnu glumicu koja je pripala Mariji Škaričić. Majka asfalta u siječnju 2011. osvojila je tri velike nagrade FIPA d’or na prestižnom FIPA - International Festival of Audiovisual Programs u francuskom gradu Biarritzu.

Majku asfalta producirale su prošle godine Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Film je sufinanciram sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.