Preskoči na glavni sadržaj

Majka asfalta na festivalu nezavisnog filma u Lisabonu

Dugometražni igrani film Majka asfalta (2010.) Dalibora Matanića nakon premijere u Los Angelesu (SEE FEST) prošlog mjeseca, imao je i portugalsku premijera na 8. festivalu nezavisnog filma Indie Lisboa 2011 koji se održava u Lisabonu od 5. do 15. svibnja 2011. Festival okuplja kreativne i kvalitetne filmske radove nastale u nezavisnoj produkciji zbog čega nosi epitet najvažnijeg portugalskog filmskog festivala.

Na 57. festivalu igranog filma u Puli film je osvojio Zlatnu Arenu za najbolju glavnu glumicu koja je pripala Mariji Škaričić.

Majka asfalta je u siječnju 2011. osvojila tri velike nagrade FIPA d’or na prestižnom FIPA - International Festival of Audiovisual Programs u francuskom gradu Biarritzu. Svjetsku premijeru film je imao na Međunarodnom festivalu u Pusanu u Južnoj Koreji u listopadu prošle godine.

Majku asfalta producirale su Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Film je sufinanciram sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.