Preskoči na glavni sadržaj

Majka asfalta Dalibora Matanića od danas u hrvatskoj kinodistribuciji

Dugometražni igrani film Majka asfalta Dalibora Matanića nakon hrvatske premijere na 57. festivalu igranog filma u Puli, međunarodne premijere na filmskom festivalu u Pusanu u Južnoj Koreji, europske premijere na međunarodnom festivalu u Solunu u Grčkoj te sinoćnje svečane zagrebčke premijere u Movieplexu, od danas se može pogledati u redovnoj kinodistribuciji.

Film je nastao na temelju scenarija Tomislava Zajeca i Dalibora Matanića, a priča ove urbane drame vrti se oko mlade žene Mare čiji poljuljani brak doživljava vrhunac kada zajedno sa sedmogodišnjim sinom Brunom odluči napustiti obiteljski dom i pobjeći od nasilnog supruga. Mare provodi dane na hladnim zagrebačkim ulicama i na parkiralištu jednog trgovačkog centra, a jedina osoba koja joj je spremna pružiti pomoć usamljeni je zaštitar Milan.

Glavne uloge u Majci asfalta tumače Marija Škaričić i Janko Popović Volarić, a u sporednim ulogama pojavljuju se Krešimir Mikić, Ozren Grabarić, Judita Franković, Lana Barić i Franjo Dijak. Po prvi put na filmu pojavljuje se i sedmogodišnji Noa Nikolić. Direktor fotografije je Vanja Černjul, montažer Tomislav Pavlic, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Ana Savić-Gecan, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, a producentica Ankica Jurić Tilić.

Marija Škaričić na festivalu u Puli za ulogu Mare osvojila je Zlatnu Arenu za najbolju glavnu žensku ulogu.

Film je nastao u produkciji Kinorame i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom. Distributer filma je Continental film. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.