Preskoči na glavni sadržaj

Majka asfalta Dalibora Matanića nagrađena na fondu za razvoj scenarija u Solunu

Na nedavno završenom Balkanskom fondu za razvoj scenarija (Balkan Fund Thessaloniki's International Film Festival Script Development Fund), održanog u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Solunu (13. – 22. studeni 2009), Dalibor Matanić i Tomislav Zajec te njihov scenarij za budući dugometražni igrani film Majka asfalta, proglašen je najboljim, osvojivši nagradu u iznosu od 10.000 eura.

Scenarij je nagrađen zajedno sa još dva - Orange Gardens Özkana Küçüka iz Turske i Romanian Spring Ance Mirune Lazarescu iz Rumunjske. U konkurenciji je sudjelovalo 11 scenarija iz 8 zemalja jugoistočne Europe, a osim Matanićevog, u konkurenciji je sudjelovao i hrvatski scenarij Feđe Isovića Halimin put redatelja Antona A.Ostojića.

Balkanski fond za razvoj scenarija održava se svake godine, a do sada su od hrvatskih scenarija novčanom nagradom bili nagrađeni Majka Juraja Lerotića, a Specijalnim priznanjima i scenarij filma Metastaze Branka Schmidta te scenarij omnibusa Neke druge priče nastao u koprodukciji sa Srbijom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom te Slovenijom.

Početak snimanja filma Majka asfalta produkcijska kuća Kinorama najavljuje za siječanj 2010. godine. Film je sufinanciram sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Naslovna fotografija: Plakat filma Majka asfalta

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.