Preskoči na glavni sadržaj

Majka asfalta apsolutni pobjednik festivala FIPA u francuskom Biarritzu

U subotu navečer svečanom ceremonijom zatvoren je ugledni 24. međunarodni festival audiovizualnih programa (24ème festival international de programmes audiovisueles - FIPA) u francuskom Biarritzu.

Od ukupno dodijeljenih 6 nagrada, Majka asfalta redatelja Dalibora Matanića osvojila je tri nagrade u kategoriji igranog programa: glavnu nagradu Fipa d'or, Veliku nagradu za najbolju glumicu Mariji Škaričić i Veliku nagradu za najbolju glazbu koju su dobili Jura Ferina i Pavao Miholjević.

Tri zlata donijet će u Zagreb redatelj Dalibor Matanić koji je jučer otputovao na svečanu dodjelu. Mariji Škaričić to je druga nagrada za ulogu u ovom filmu, a osim ovih priznanja uvrštena je u program Shooting Stars Europske filmske promocije koji će svoju promociju imati na Berlinaleu sljedećeg mjeseca. FIPA se ove godine održala dvadeset i četvrti put za redom, od 24. do 30 siječnja, a ambicija mu je predstaviti najbolje od nezavisne, inovativne, raznolike i kreativne produkcije.

Majku asfalta producirale su prošle godine Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Film je u hrvatskim kinima u distribuciji Continental filma, a međunarodnu je premijeru imao prije nekoliko mjeseci na festivalu u Pusanu. Uskoro slijede međunarodni festivali GoEast u Njemačkoj i IndieLisboa u Portugalu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.