Preskoči na glavni sadržaj

Lovettovi u konkurenciji 22. izdanja festivala u Winterthuru

Kratkometražni dokumentarni film Lovettovi redatelja Igora Bezinovića nalazi se u konkurenciji 22. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Winterthuru koji traje od 6. do 11. studenog. 

Film o webcam-modelima Lovettovi dio je međunarodnog natjecateljskog programa švicarskog festivala kratkometražnog filma u Winterthuru. Film su producirali Igor BezinovićBojan Kanjera i Jure Pavlović, a nastao je u produkciji Sekvence i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Osim djela Igora Bezinovića, na festivalu u Winterthuru natječe se i kratkometražni igrani film Gardhi Lendite Zeqiraj nastao u koprodukciji između Kosova, Francuske i Hrvatske (hrvatski koproducent je Woof Films).

Oba filma su na rasporedu 7. i 9. studenog. 

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Winterthuru ove godine traje od 6. do 11. studenog, a osnovan je 1997. godine. Filmovi koji se nalaze u konkurenciji tog prestižnog švicarskog festivala kvalificirani su za nominaciju za nagrade Oscar i BAFTA. Festival svake godine prikazuje filmove koji progovaraju o društvenim problemima i fenomenima, prokazuju stanje u svjetskim institucijama ili, jednostavno, naglašavaju individualnost filmaša i umjetnika. 

Više o programu festivala pronađite na službenoj stranici

Naslovna fotografije: scena iz filma Lovettovi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.