Preskoči na glavni sadržaj

Ljubavni život domobrana Pave Marinkovića kreće u hrvatsku kino distribuciju

Dugometražni igrani film Pave Marinkovića Ljubavni život domobrana jučer je premijerno prikazan u Splitu, a večeras ga očekuje i zagrebačka premijera i to u Movieplexu u Centru Kaptol. Film će od četvrtka 22. travnja 2010. krenuti i u redovnu hrvatsku kino distribuciju.

Ova humoristična drama svoju je svjetsku premijeru imala na prošlogodišnjem izdanju 56. festivala igranog filma u Puli na kojem je osvojila Zlatnu Arenu za najbolju glavnu žensku ulogu (Dijana Vidušin), Zlatnu Arenu za montažu (Dubravko Slunjski) te Zlatnu Arenu za scenografiju (Velimir Domitrović), nakon čega je film krenuo osvajati i svjetske festivale te je bio prikazan u službenim selekcijama festivala u Kerali (Indija), San Joseu (SAD) i FebioFestu (Češka). Prošlog tjedna film je bio prikazan i u službenoj konkurenciji 43. međunarodnog festivala nezavisnih filmova Worldfest Houston, jednom od tri najveća i najstarija festivala nezavisnih filmova na sjevernoameričkom tlu.

Pavo Marinković je prema vlastitom scenariju zajedno sa Draženom Žarkovićem korežirao višestruko nagrađivani film Trešeta (2006.), a Ljubavni život domobrana njegov je prvi samostalni redateljski projekt.
Glavne uloge u filmu tumače Nenad Cvetko, Dijana Vidušin, Siniša Popović, Jan Budar, Filip Šovagović, Zoran Čubrilo i dr. Direktor fotografije je Vedran Šamanović, kostimografkinja Branka Tkalčec, glazbu potpisuje Hrvoje Crnić Boxer, a producent filma je Jozo Patljak.

Film je nastao u produkciji Alka filma u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom.

Distributer filma je VTI iz Zagreba.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.